Om huset|Udlejning|Udendørs fotos|Indendørs fotos|Kort|Lokal kort|Seværdigheder Sommerhus - Munkebo
Du kan f? mange oplevelser i Ho

I det ikke helt, men næsten vestligste Jylland, ligger en lille by med blot 85 indbyggere inden for byskiltet med det ganske korte tekst - Ho.

En by med en historie så gammel som den knast på landkortet, hvor byen ligger. Med vand, og henover det, udsigten til storbyen på den ene side, og klitplantager til de andre. Bag dem er hederne og atter bag dem det brusende Vesterhav.

I Ho er der ikke noget butiksstrøg eller forlystelsesparker. Blot smukke,

gamle huse og uforfalsket landsbyatmosfære.Men i disse gamle huse lever fordums tids handelsånd stadig. Der er ikke mindre end 15 erhvervsdrivende i den uanseelige by. Et erhvervsliv som spænder over håndværk, gastonomi, brugskunst og handel, foruden aktiviteter i det frie som indendørs.

Præcist som byen er det, er forretningerne oftest ganske små. Bag disken står fortrinsvis indehaveren selv. Mennesker, som gerne indvier gæsterne i egnens kringlede og nogle gange sandfærdige historier.





Til fods i Blåvand / Ho





»Eventyrets Land« kaldte Thomas Lange landskaberne omkring Ho og Blåvand i 1800- tallet. Det er ikke uden grund, at dette udtryk lever i bedste velgående og benyttes for hele det enestående og særprægede naturområde, der i dag udgør Blåvandshuk kommune.



Blåvandshuk kommune er en af landets mindste, når det gælder befolkningstallet, idet der kun er 4.200 fastboende, men arealmæssigt er det en af landets største.



De store skovområder er statsskove, der normalt er frit tilgængelige til fods. Andre store arealer er militært øvelsesområde, hvortil adgangen er begrænset. Skiltningen ved disse områder fortæller, hvor og hvornår færdsel er tilladt.



Landskabeligt er området et ganske ungt land, hvis udseende først og fremmest er udformet under den store sandflugt i forrige århundrede, da bevoksningen havde særdeles ringe vækstbetingelser. For godt 100 år siden gik befolkningen i gang med at dæmpe den ødelæggende sandflugt med et storstilet plantningsarbejde. Resultatet heraf er de vældige skovarealer, der helt har ændret landskabets karakter.



Blåvandshuk - Danmarks vestligste punkt.

Et besøg ved Danmarks vestligste punkt - Blåvandshuk - er en helt speciel oplevelse. Her er det 39 meter høje fyrtårn med til at give området sit særpræg. Hvis man er fugleinteresseret, findes her en lokalitet med de bedste iagttagelsesmuligheder.



På stranden vil der året rundt gå folk, der søger efter det gyldne rav, mens andre blot nyder stedets stemning, der er lige fascinerende på alle tider af året.



Højt over sommerhusbyen hæver Blåvand Radios store master sig, og minder den besøgende om den livsvigtige kontakt, der her foregår mellem søens folk og fastlandet.



På en tur fra Blåvand til Ho kører man gennem et stort fredet klit- og hedeterræn af stor landskabelig værdi. Her findes en afmærket travetur med mulighed for at bestige et par højdepunkter, hvorfra man har en storslået udsigt over et typisk klitlandskab. Mod syd ses halvøen Skallingen.



Skallingen - en naturperle.

Fra Ho fører en mindre vej ud midt på den fredede halvø Skallingen. Der er vel få steder, hvor man på tilsvarende måde oplever lyset og himmelhvælvingen på en mere spændende måde med et altid vekslende lys.



Skallingen er en af Danmarks naturperler, og for at bevare den bedst muligt, har staten fredet området. Om sommeren går får og kreaturer på græs her.



Sidst i august finder det berømte Ho Fåremarked sted. Dette marked er årets højdepunkt i Ho, og tilstrømningen af mennesker den dag er ganske enorm. I Ho finder man den gamle landsbykerne med kirke, kro, præstegård og landbrug, to feriecentre, campingplads, sommerhuse samt supermarked









Made by SideWalk